Határozatok nyilvántartása


Martonvásár Város Önkormányzata

89/2024. (3. 25.) az önkormányzat 2023. évi nemzetközi kapcsolatairól szóló beszámoló elfogadásáról

Martonvásár Város Önkormányzata

Képviselő-testületének

89/2024. (III.25.) határozata

az önkormányzat 2023. évi nemzetközi kapcsolatairól

szóló beszámoló elfogadásáról

 

Martonvásár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a határozat melléklete szerint elfogadja a nemzetközi kapcsolatok 2023. évi eseményeiről készült beszámolót.

 

A döntés végrehajtásáért felelős: polgármester

A döntés végrehajtásának határideje: azonnal

 

89/2024. (III.25.) határozat melléklete

 

Beszámoló a nemzetközi kapcsolatok 2023. évi alakulásáról

 

Baienfurt

 

A Martonvásári Önkéntes Tűzoltó Egyesület új szertárának avatása (2023. május 12.)

 

A tavalyi évben készült el a Martonvásári Önkéntes Tűzoltó Egyesület új szertára. Az átadó ünnepségre meghívást kapott a Baienfurti Önkéntes Tűzoltó Egyesület néhány tagja is, hiszen az elmúlt években szoros és aktív kapcsolat alakult ki a két szervezet között. A baienfurti egyesületet Lisa Dehm, Martin Mohring, Daniel Binder és Marco Rothärmel tűzoltók képviselték.

 

 

 

Az esemény költsége: 90.000 Ft

 

 

„Marktplatz” Fesztivál

 

A több évtizedes hagyományra visszatekintő „Marktplatz” Fesztivált 2023. július 14-16. között rendezték meg. A tavalyi évben ünnepeltük Martonvásár és Baienfurt hivatalos testvértelepülési kapcsolatának 30 éves évfordulóját. A jubileum alkalmából városunkat a Százszorszép Táncegyüttes három generációja képviselte, melynek szimbolikus jelentősége is volt, mert három évtizede a táncegyüttes volt az első Baienfurtba utazó martonvásári csoport.

Az önkormányzat részéről Dr. Szabó Tibor polgármester úr, Horváth Bálint alpolgármester úr, Varga Ferenc képviselő úr, Dr. Bocsi Andrea az MVK NKft. jogi és kulturális igazgatója, valamint Buda Gabriella nemzetközi kapcsolatokért felelős referens vettek részt a háromnapos programon.

Baienfurti barátaink ismét nagy szeretettel fogadták a delegáció és a táncegyüttes tagjait.

A Százszorszép Táncegyüttes három remek előadással örvendeztette meg a jelenlévőket.

 

Az eseményen költsége: 2.074.000 Ft

 

 

 

 

 

 


 

„Hello Marton! – Hallo Baienfurt!”

 

Martonvásár és Baienfurt testvértelepülési kapcsolatának 30 éves évfordulóját Martonvásáron is megünnepeltük. A 2023. augusztus 31. és szeptember 3. között megrendezett eseményre a Baienfurti Fúvószenekar érkezett hozzánk. Ezt a hétvégét mintegy a baienfurti „Marktplatz” Fesztivál folytatásának is tekinthettük.

A csaknem 40 vendég többségét családoknál sikerült elszállásolni, segítségüket ezúton ismételten köszönjük.

A baienfurti delegációt Günter A. Binder polgármester úr vezette, és nagy örömünkre vele tartott Robert Wiedemann úr a korábbi, 24 éven át Baienfurtot irányító városvezető is.

A testvérvárosi kapcsolatokért felelős referenseken kívül eljött hozzánk az új generációt képviselő „YOUROPE” csoport is, ők azok a fiatal baienfurtiak, akik szívesen és aktívan vesznek részt a város nemzetközi kapcsolatait koordináló bizottság munkájában. Idővel ők veszik át a stafétát a jelenlegi tagoktól.

A vendégek az itt töltött hétvége alatt vezetett séta keretében megtekintették az Országház épületét, valamint a Budai Várban a Nemzeti Galéria épülete előtt térzenét adtak. Szombaton a Martonvásári Fúvószenekarral együtt egy remek hangulatú koncerttel örvendeztették meg az Emlékezés terére kilátogató közönséget.

A rendezvény hivatalos ünnepségét megtisztelte a Németországi Szövetségi Köztársaság Magyarországra akkreditált nagykövetségének ügyvivője Christiana Markert asszony is.

A hétvége eseményeire elfogadta meghívásunkat a lengyelországi Wielka Lipnica polgármestere Mateusz Lichosyt is. Őt négy képviselő-testületi tag, valamint a Muzyka Orawska népzenei együttes kísérte. A delegáció tagjaival tárgyalások zajlottak egy jövőbeni együttműködésről és testvértelepülési megállapodás megkötésének lehetőségéről.

 

Az esemény költsége: 4.070.000 Ft

 

 

 

 

 

 

Mezőkölpény

 

A „Hello Marton! – Hallo Baienfurt!”rendezvényre (2023. augusztus 31. - szeptember 3) meghívtuk Koncz László Ferenc tiszteletes urat is, aki örömmel jött a rendezvényre.

Polgármester úr, Gucsek István alpolgármester úr egyeztetést folytattak tiszteletes úrral a mezőkölpényi református templom állagmegóvása érdekében tervezett építési munkálatok ügyében.

 

Saint-Avertin

 

A tavaly évben a franciaországi Saint-Avertin városába nem küldtünk delegációt és onnan sem érkeztek vendégek.