Határozatok nyilvántartása


Martonvásár Város Önkormányzata

79/2021. (3. 30.) a 2020. évi nemzetközi kapcsolatokról szóló beszámoló elfogadásáról

Martonvásár Város Önkormányzata

Képviselő-testületének

79/2021. (III. 30.) határozata

a 2020. évi nemzetközi kapcsolatokról szóló beszámoló elfogadásáról

 

Martonvásár Város Önkormányzata Képviselő-testülete feladat- és hatáskörében - a katasztrófavédelemmel és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében biztosított jogkörömben - eljárva Martonvásár Város Polgármestereként jóváhagyom a határozat melléklete szerint a nemzetközi kapcsolatok 2020. évi alakulásáról készült beszámolót.

 

A határozat végrehajtásáért felelős: polgármester

A határozat végrehajtásának határideje: azonnal

 

Martonvásár, 2021. március 30.

 

 

                                                                                                Dr. Szabó Tibor

                                                                                                  polgármester

 

79/2021. (III.30.) határozat melléklete

 

Beszámoló a nemzetközi kapcsolatok 2020. évi alakulásáról

 

Mezőkölpény

A tavalyi év januárjában önkormányzatunk pályázatot nyújtott be a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-hez egy, a nyár folyamán Mezőkölpényben megszervezésre kerülő ifjúsági tánctáborra, melyet a „Testvér-települési programok és együttműködések támogatására” programban írtak ki.

2020. június 26-án kaptunk hivatalos értesítést arról, hogy a szervezet 2 millió forint támogatásban részesítette a program megvalósítását. Az ezzel kapcsolatos szervezést a Százszorszép Táncegyüttes vezetőivel meg is kezdtük. A megvalósítás sajnos már nem sikerült az időközben kialakult járványhelyzet miatt. A pályázat záró időpontját átraktuk ez év végére. Most is csak reménykedni tudunk abban, hogy idén már találkozhatnak településeink fiataljai.

 

Saint-Avertin

A Százszorszép Táncegyüttes 2019. évben meghívást kapott a Saint-Avertin Város Önkormányzata Nemzetközi Kapcsolatokért Felelős Bizottságától a HORIZON Fesztiválra, melynek tervezett időpontja 2020. június 27-28. volt. Az utazással kapcsolatos előkészítő munkák már előrehaladott állapotban voltak. Megtörtént a személyszállító cég, valamint a köztes németországi szállások kiválasztása is. A programon való részvételt a járványhelyzetre tekintettel 2020. március 17-én hivatalos levélben lemondtuk. A program elmaradásáról 2020. április 14-én kaptunk tájékoztatást a bizottság alelnökétől, Brigitte Guille asszonytól.

 

Brigitte Guille asszony március végén küldött tájékoztatást arról, hogy a 2020. március 15-én tartott önkormányzati választáson az eddigi polgármestert, Laurent Raymondot hat évre polgármesternek választották.

 

Laurent Raymond polgármester úr 2020. szeptember elején arról tájékoztatott bennünket, hogy a március hónapban megtartott önkormányzati választásokat követően május 26-án tartotta alakuló ülését az új képviselő-testület. Cathirene Gaultier képviselő asszonyt bízták meg a nemzetközi kapcsolatok és az önkormányzati kommunikációs feladatok ellátásával.

 

Az év végén az egészségügyi helyzet bizonytalansága miatt lemondták a 2021. év tavaszán Saint-Avertinbe tervezett, immár hagyományos Fúvószenekari Találkozót, annak megrendezését 2022. évre halasztották.

 

Baienfurt

A „Vereinigung Schwäbisch-Alemannischer Narrenzünfte e.V” (A „Sváb-Alemann Tréfamesterek Egyesülete) szervezésében, kilenc év után ismét Baienfurtban 2020. február 7-9. között rendezték meg a mintegy 4500 tréfamester és 12.000 látogató részvételével a tartományi találkozót. Önkormányzatunkat polgármester úr, Varga Ferenc képviselő úr, Varga Ferenc Bence és Buda Gabriella képviselte.

Varga Ferenc Bence a Tordas-Gyúrói Egyházközség presbitere, melyhez Martonvásár is tartozik, megbeszélést folytatott az ottani evangélikus közösség vezetőjével Martin Schöberl tiszteletes úrral és a közösség néhány tagjával egy lehetséges jövőbeni együttműködésről.

Az esemény része volt a valóban grandiózus vasárnapi felvonulás, ahol valamennyi „farsangi” egyesület minden tagja felvonult.

 

A Martonvásári Önkéntes Tűzoltó Egyesület júniusban tervezett egy szakmai látogatást a baienfurti bajtársakhoz, de ez a járványhelyzet miatt már nem valósulhatott meg.

 

Évek óta szervezünk egy ifjúsági labdarúgó tornát, amit a pünkösdi hétvégén akartunk megvalósítani, sajnos ezt ismét el kellett halasztani.

 

Baienfurtban az évtizedek óta július közepén megrendezésre kerülő „Marktplatzfest” eseményt sem rendezték meg, erről júniusban kaptunk hivatalos értesítést.